Groencompost kan je gebruiken in tuin en moestuin om tal van redenen. Allereerst is dit natuurlijke product ideaal om te gebruiken als bodemverbeteraar. Bij zandgronden zorgt het compost voor een betere vochtopname en zal de bodem langer het vocht kunnen vasthouden wat zeker tijdens droge jaren zeer goed is voor je planten. Bij zware gronden zorgt de groencompost dan weer voor een betere drainage waardoor de plantenwortels minder last krijgen van wortelrot.

Door het ondermengen van compost in de moestuin of siertuin breng je ook biologische voedingsstoffen in de bodem. O.a. de organische stikstof is belangrijk om planten in tuin en moestuin goed te laten groeien. Met biologische groencompost krijg je ook meer actief bodemleven waardoor planten, groenten en kruiden sneller en beter ontwikkelen. Bodembacterien beschermen je plantenwortels ook tegen bodemziektes. 

De groencompost die wij aanbieden is tevens voorzien van een VLACO-label. Dit voorziet dat deze compost tothet hoogste kwaliteitsniveau behoort.